Для выхаванцаў нашай установы дашкольнай адукацыі з 12-гадзінным рэжымам знаходжання арганізавана чатырохразовае харчаванне (сняданак, абед, падвячорак, вячэра) у адпаведнасці з санітарна-эпідэміялагічнымі Правіламі і нарматывамі СанПіН.
Харчаванне адрозніваецца ў залежнасці ад сезону і падзяляецца на перыяды зімы-вясны і лета-восені з асартыментам страў прыкладнага 10-дзённага меню.
За аснову складання прыкладнага 10-дзённага меню пакладзены сярэднясутачныя нормы харчавання на аднаго дзіцяці ў дзень. Так, для дзяцей да трох гадоў сутачная патрэба каларыйнасці складае 1540 ккал, а для дзяцей старэйшага дашкольнага ўзросту – 1900 ккал. Размеркаванне каларыйнасці сутачнага рацыёну па асобных прыёмам ежы складае: на сняданак 20-25% каларыйнасці ад агульнай каларыйнасці сутачнага рацыёну, абед – 30-35%, падвячорак – 10-15%, вячэру – 20-25%, хатні вячэру – 15%.
Пры складанні меню выкарыстоўваецца распрацаваная картатэка страў, дзе паказана тэхналогія прыгатавання, тэмпература падачы стравы, патрабаванні да якасці гатовай стравы, харчовая і энергетычная каштоўнасці, змест мінеральных рэчываў і вітамінаў.
У нашай установе дашкольнай адукацыі праводзіцца круглагадовая і штодзённая с-вітамінізацыя трэціх страў (напояў) з разліку колькасці аскарбінавай кіслаты на порцыю згодна з устаноўленымі Нормамі харчавання.
У рацыёне дзяцей штодня ўключана сутачная норма малака, сметанковага і расліннага алею, цукру, хлеба, мяса. Прадукты, багатыя бялком (рыба, мяса), ўключаюцца ў меню першай паловы дня. У другой палове дня дзецям прапануюцца малочныя і агароднінныя стравы. Кожны дзень у меню ўключаны гародніна, як у свежым, так і вараным і тушаным выглядзе.
Калі ваш дзіця знаходзіцца на лячэбным (дыетычным) харчаванні, то ў нашай установе дашкольнай адукацыі спецыяльна для яго будзе арганізавана дыетычнае харчаванне на падставе медыцынскай даведкі. У дадзенай даведцы лекар-педыятр павінен паказаць, якія віды прадуктаў варта выключыць з рацыёну харчавання дзіцяці і якімі прадуктамі варта замяніць.
Гатовая ежа выдаецца толькі пасля зняцця пробы бракеражнай камісіяй і адпаведнага запісу ў бракеражном часопісе вынікаў ацэнкі гатовых страў.
Арганізацыя харчавання выхаванцаў нашай установы дашкольнай адукацыі знаходзіцца на пастаянным кантролі ў адміністрацыі і медыцынскай сястры.